De islam, mijn godsdienst
Over les

Wat is de Hel?

Allāh heeft de Hel geschapen voor zowel moslim zondaren als kāfir. In de Hel zijn 70.000 oerwouden. Ieder oerwoud bestaat weer uit 70.000 bossen. Ieder bos bestaat uit 70.000 kuilen. In iedere kuil zijn 70.000 schorpioenen en slangen.

Wat zal in de Hel gebeuren?

Allāh heeft in de Hel allerlei straffen geschapen. Wanneer wij al deze straffen zouden kennen, zou ons lichaam uit angst bibberen. In de Hel heeft Allāh als straf onder andere geschapen: vuur, strenge vorst, slangen, andere giftige dieren, bloemen van vuur en andere onvoorspelbare onheil.

Wat zijn de gevolgen voor zondige moslims?

Een zondige moslim zal na de straf uit de Hel worden bevrijd en naar het Paradijs worden gestuurd. Allāh kan ook besluiten de zondige moslims te vergeven. Ook de Heilige Profeet Mohammed ﷺ kan Allāh verzoeken zijn volgelingen te vergeven. Wanneer de moslim eenmaal in het Paradijs is binnengetreden komt hij of zij nooit meer uit.

Zal Allāh ook kāfir vergeven?

Kāfir en Sierks zullen nooit vergeven worden. Kāfir en moesrieks zullen altijd in de Hel blijven en verschillende straffen ondergaan. Ten slotte zal over de lichaamslengte van de kāfir een kleed van vuur worden gewikkeld en daar omheen weer een andere kāfir, enzovoorts. Hierdoor zal de kāfir denken dat hij of zij alleen in het kleed van vuur is gewikkeld. Dit zal straf op straf voor de kāfir zijn.

Oefenbestanden
Geen bijlagen gevonden
Geen bijlagen gevonden
Doe mee met de conversatie
Translate »
error: Content is protected !!
Chat openen
1
Begin met chatten ...