De islam, mijn godsdienst
Over les

Wat is het Paradijs?

Het Paradijs is een plaats die Allāh voor de oprechte moslims heeft geschapen. Het Paradijs bestaat uit 100 afdelingen. De afstand tussen elke afdeling is even groot als de afstand tussen hemel en aarde. Iedere afdeling is zo groot, dat wanneer de hele wereld erin geplaatst zou worden er nog véél ruimte zou overblijven.

Wat is in het Paradijs?

Allāh heeft in het Paradijs alle soorten behoeften voor zowel het lichaam als de geest van de mens geschapen. Deze glorie heeft nog niemand gezien of van gehoord, behalve onze Profeet ﷺ.

Wat is het grootste wonder van het Paradijs?

Het grootste wonder dat een moslim ooit zal meemaken is het zien van Allāh Ta’ālā, omdat er geen groter wonder is. Zij die Allāh gaan zien zullen altijd in Zijn Schoonheid verzonken blijven en nooit meer vergeten.

Hoe groot is de groep die naar het Paradijs zal gaan?

Onze Heilige Profeet Mohammed ﷺ zegt dat 70.000 volgelingen ongetwijfeld het Paradijs zullen binnen gaan. Met elk van deze volgelingen zullen ook weer 70.000 volgelingen zijn. Allāh zal met elk van deze laatste 70.000 mensen weer drie groepen laten zijn. De grootte van deze groepen weet niemand behalve Allāh en/of Zijn Boodschapper ﷺ.

Oefenbestanden
Geen bijlagen gevonden
Geen bijlagen gevonden
Doe mee met de conversatie
Translate »
error: Content is protected !!
Chat openen
1
Begin met chatten ...