Islamitisch onderwijs wekt in een moslim de fundamenten van de islam. Islam is een manier van leven voor ons moslims, niet alleen een geloof. Om een ​​moslim te laten opgroeien en zijn leven op de islamitische manier te leven moet hij/zij de islam van jongs af aan leren en beoefenen.

BasmAllāh

Over cursus

Bismillāh-hier-Rahmānir-Raīm is de sleutel tot de Heilige Qur’ān en tot alle toegestane handelingen. Iedere goede daad die begint met het opzeggen van de Bismillāh is waardig voor grote zegening en succes. Als een goede handeling niet met Bismillāh wordt begonnen, dan is die handeling onvolmaakt. Het is verboden om Bismillāh te reciteren voor het doen van een slechte daad. Als iemand eet of drinkt zonder de Bismillāh te reciteren vervoegd Shaytān (duivel) zich ook aan uw maaltijd.

Wanneer u een klein dier (zoals een kip) slacht, moet u reciteren: “Bismillāh Allāhu Akbar.”

Opleidingsvorm

E-learning: zelfstudie, dus op je eigen tempo leren waar en wanneer het je uitkomt.

Studeren voor cijferlijst met diploma

Na inschrijven voor de module (rechtsboven) kunt u meteen beginnen met studeren, maar u krijgt geen cijferlijst met diploma als bewijs dat u gestudeerd heeft bij Stichting NIRI. Wilt u wel een cijferlijst met diploma (diploma alleen als de volledige opleiding is afgerond) dan klikt u op de volgende hyperlink  aanmelden bij de studentadministratie.

Erkenningen en accreditatie

  • Taajush Shari’ah Mufti Akhtar Raza Khan Qādri (radi Allāhu anhu)
  • Mufti-e-Azam Europe Allama Abdul Wajīd Qādri (Alayhir Rahmah)
Toon meer

Wat ga je leren?

  • De BasmAllah en de waarde ervan voor de hele schepping.

Cursus inhoud

Bismillāh-hier-Rahmānir-Raḥīm

  • De Glorie van de Bismillāh
    00:00
  • Examen: meerkeuzevragen
Translate »
error: Content is protected !!