Islamitisch onderwijs wekt in een moslim de fundamenten van de islam. Islam is een manier van leven voor ons moslims, niet alleen een geloof. Om een ​​moslim te laten opgroeien en zijn leven op de islamitische manier te leven moet hij/zij de islam van jongs af aan leren en beoefenen.

Praktijkgericht onderzoek

Online opleiding op hbo-ad niveau met docent.

Onderzoekend vermogen is voor (aankomend) hbo-professionals van cruciaal belang om hun beroepsopleiding met succes te kunnen afronden en te kunnen functioneren als wendbare professional. Dit begrip wordt echter door verschillende experts regelmatig anders uitgelegd en dat zorgt voor verwarring. Onderzoekend vermogen in de praktijk biedt hierin houvast. Het studieboek dat wij gebruiken is gebaseerd op de nieuwste inzichten en met concrete voorbeelden uit verschillende vakgebieden, en het geeft een compleet overzicht van het begrip ‘onderzoekend vermogen’.

Er wordt integraal ingegaan op de drie elementen van onderzoekend vermogen:

 • Eerst goed verdiepen in de vraag of het probleem;
 • Dan kritisch bestuderen wat anderen hebben gevonden;
 • En daarna als het relevant en nodig is zelf onderzoek doen.

Deze drie centrale componenten worden op overzichtelijke en concrete wijze met elkaar verbonden. Kortom, onderzoekend vermogen in de praktijk is een uitermate geschikt voor (aankomende) hbo-professionals uit elk vakgebied!

Wat ga ik leren?

Kennis, inzicht, vaardigheden en attitude.

Op overzichtelijke en concrete wijze wordt uitgelegd wat onderzoek inhoudt. Praktijkgericht onderzoek; opzetten, uitvoeren, analyseren en rapporteren doorloopt de vijf fasen uit de cyclus voor praktijkgericht onderzoek. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden.

Doelgroep

Studenten die onderzoek willen doen op wetenschappelijke basis. Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar een ontwikkeling en werkervaring op Mbo-4 niveau is geadviseerd.

Cursusduur en aantal lessen in de virtual classroom

Deze cursus duurt 3 maanden en bestaat uit 4 lessen van elk 3 uur. Data en tijdstippen voor de lessen worden in overleg met de deelnemer vastgesteld.

Studiematerialen

 • Het lesmateriaal is samengesteld door ervaren vakdocenten, hand-outs en studiemateriaal in pdf zijn gratis.
 • De student dient daarnaast zelf een studieboek aan te schaffen, dit wordt bij de bevestiging van de inschrijving bekend gemaakt.

Vereisten/Instructies

 • Vooropleiding minimaal op Mbo-4 ontwikkelingsniveau
 • Goede internetverbinding
 • Wilskracht om te studeren

MBS Examen

 • Plan van aanpak uitwerken over het onderwerp van je onderzoek.
 • De geslaagde ontvangt het MBS diploma per post toegestuurd.

Kosten

 • Donatie aan Stichting NIRI is eenmalig € 600,- Je krijgt een aparte email na aanmelding voor het donatie betaalverzoek.
 • Wilt u een MBS factuur ontvangen, dan kost deze opleiding € 950,-.

Inschrijven kan door hierop te klikken.

Translate »
error: Content is protected !!