Islamitisch onderwijs wekt in een moslim de fundamenten van de islam. Islam is een manier van leven voor ons moslims, niet alleen een geloof. Om een ​​moslim te laten opgroeien en zijn leven op de islamitische manier te leven moet hij/zij de islam van jongs af aan leren en beoefenen.

Hadj en Umrah

Over cursus

Bij Raza Shari’ah & Sufi School (RSS) kan gestudeerd worden voor Certified Professional in Shari’ah (CPS) door beginners voor basiskennis islam én voor de beroepen Moulvi/Imām en Alīm-e-Dīn. Alle lesmateriaal is al vertaald naar het Nederlands en kan de geïnteresseerde direct beginnen de opleiding te volgen zonder eerst Arabisch en Urdu te hebben geleerd.

CPS 1 mbo-niveau: basiskennis islam (9 maanden)

Modulen: Kalma, Iman-e-Mufassal, Arabisch 1 Qaida, Azān en iqamat, Hadj en umrah, Zakāt en sadaqāh, Namāz, Saum (vasten in Ramadān al-Mubārak), Allāh’s Bestaan, Istinja, Woezoe, Tayammum en Ghusl. De student bepaald zelf welke modulen in welke volgorde worden gevolgd.

Vrijstelling voor een module aanvragen

Aspirant studenten die denken de studiestof van een module al te beheersen kunnen een assessment aanvragen. Je vult dan de gevraagde informatie in waarna een mondeling gesprek volgt in de vorm van een examen dat 30 minuten duurt. Er is maar één kans om voor het assessment te slagen.

Opleidingsvorm

 • E-learning: zelfstudiestudie met contact en begeleiding op afstand via de groene Q&A-chat (rechtsonder op het scherm). Wij reageren binnen vijf werkdagen op uw bericht.

Examen

Het examen is online in de RSS Learning Management System. Dit examen bestaat uit open- meerkeuzevragen. In de studenteninformatie van deze module staat meer over de exameneisen vermeld.

Diploma

De student die voor alle CPS 1 modulen is geslaagd ontvangt het RSS-diploma Basiskennis islam.

Toon meer

Wat wil je leren?

 • Regelgeving van Hajj en Umrah

Cursus inhoud

Hadj (pelgrimstocht)
Hadj (pelgrimstocht) is één van de pijlers van de islam, de schoonheid van de Geheiligde dienst voor het hele leven, het einde van de handelingen, de perfectie van de islam en het fundament van religie. Op de dag van de bedevaart openbaarde Allāh Ta’ālā het volgende vers: حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ ٱلْمَيْتَةُ وَٱلْدَّمُ وَلَحْمُ ٱلْخِنْزِيرِ وَمَآ أُهِلَّ لِغَيْرِ ٱللَّهِ بِهِ وَٱلْمُنْخَنِقَةُ وَٱلْمَوْقُوذَةُ وَٱلْمُتَرَدِّيَةُ وَٱلنَّطِيحَةُ وَمَآ أَكَلَ ٱلسَّبُعُ إِلاَّ مَا ذَكَّيْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى ٱلنُّصُبِ وَأَنْ تَسْتَقْسِمُواْ بِٱلأَزْلاَمِ ذٰلِكُمْ فِسْقٌ ٱلْيَوْمَ يَئِسَ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ مِن دِينِكُمْ فَلاَ تَخْشَوْهُمْ وَٱخْشَوْنِ ٱلْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ ٱلإِسْلٰمَ دِيناً فَمَنِ ٱضْطُرَّ فِي مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجَانِفٍ لإِثْمٍ فَإِنَّ ٱللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ "Verboden is u het gestorvene, het bloed en het varkensvlees en al waarover een andere naam dan die van Allāh is aangeroepen; hetgeen is geworgd en is doodgeslagen en hetgeen is doodgevallen of hetgeen door de horens van dieren is gedood en hetgeen door een wild beest is aangevreten, behalve wat gij hebt geslacht. Verder hetgeen voor afgoden is geslacht en wat gij loot door pijlen, dit is een overtreding. Heden zullen de ongelovigen aan uw godsdienst wanhopen. Vreest dus niet hen, maar Mij. Nu heb Ik uw godsdienst voor u vervolmaakt, Mijn gunst aan u voltooit en de Islam voor u als godsdienst gekozen. Maar wie door honger wordt gedwongen zonder dat hij tot de zonde is geneigd, voorzeker, Allāh is Vergevensgezind, Genadevol." Surah al-Mai'dah (de tafel), H5, vers 3 De Profeet Mohammed ﷺ zei hierover: “Hij die sterft zonder pelgrimstocht te maken, sterft gewillig als een Jood of een Christen; dus hoe belangrijk is deze Goddelijke dienst zonder welke de religie islam niet volmaakt wordt en men een Jood of een Christen of een misleide wordt. Het zal daarom worden besproken in deze module.

 • Studenteninformatie
  00:00
 • Studievaardigheden
  00:00
 • Les 1. Inleiding over de hadj
  00:00
 • Les 2. Hajj tijd en voorwaarden
  00:00
 • Les 3. Procedure van hadj / mīqāt
  00:00
 • Les 4. Farz en Wājib handelingen tijdens hadj
 • Les 5. Verboden en toegestane daden tijdens ihrām periode
 • Les 6. Bekogelen Jamrāt al-`Aqaba
 • Les 7. Bijzondere voorschriften voor vrouwen
 • Les 8. Overtredingen in hadj
 • Les 9. Na Hadj en/of Umrah naar Medina
 • Online Examen
Translate »
error: Content is protected !!