Islamitisch onderwijs wekt in een moslim de fundamenten van de islam. Islam is een manier van leven voor ons moslims, niet alleen een geloof. Om een ​​moslim te laten opgroeien en zijn leven op de islamitische manier te leven moet hij/zij de islam van jongs af aan leren en beoefenen.

Mantiq (logica)

Over cursus

Deze masterclass is op academisch niveau

Ilm-ul-Mantiq (logica) is niet alleen in de islamitische wetenschappen een noodzaak voor begrijpen, maar bestaat ook in de seculiere wetenschappen. Zijn Vulcan-afkomst vereist dat hij logisch nadenkt. Logica is een hulpmiddel om redelijke conclusies te ontwikkelen op basis van een bepaalde set gegevens. Logica is vrij van emotie en gaat heel specifiek om met informatie in zijn puurste vorm. Er zijn veel deelverzamelingen in de studie van logica, waaronder informele logica, formele logica, symbolische logica en wiskundige logica.

Strikt genomen is logica de wetenschap of studie van het evalueren van argumenten en redeneringen. Het is geen kwestie van mening, het is een wetenschap van hoe argumenten moeten worden gevormd om redelijk of correct te zijn. Het is duidelijk dat een beter begrip van cruciaal belang is om ons te helpen beter te redeneren en te denken. Zonder dat is het te gemakkelijk voor ons om in de fout te gaan.

Logica gaat over ‘bezeten van de rede, intellectueel, dialectisch, argumentatief, het’ is de systematische studie van de vormen van gevolgtrekking, dus de relaties die leiden tot de acceptatie van één propositie (de conclusie) op basis van een reeks andere proposities. Meer in het algemeen is logica de analyse en beoordeling van argumenten.

Eenvoudige uitleg van logica is: (1) een juiste of redelijke manier van denken over iets: gezond redeneren, en (2) een wetenschap die zich bezighoudt met de regels en processen die worden gebruikt in gezond denken en redeneren.

Toon meer

Wat wil je leren?

  • De crux van mantiq is iets dat het bewijs wordt genoemd, wat een specifiek type syllogisme is. Syllogismen zijn dus opgebouwd uit een reeks stellingen die een gevolg heeft.

Course Content

Inleiding tot logica (mantiq)

  • Studenteninformatie
    00:00
  • Les 1. Introductie en download studieboek in Arabisch/Engels
    00:00
  • Examen is een paper (instructies)
    00:00
Translate »
error: Content is protected !!
Chat openen
1
Begin met chatten ...