Islamitisch onderwijs wekt in een moslim de fundamenten van de islam. Islam is een manier van leven voor ons moslims, niet alleen een geloof. Om een ​​moslim te laten opgroeien en zijn leven op de islamitische manier te leven moet hij/zij de islam van jongs af aan leren en beoefenen.

Usool Tafsir

Over cursus

Bij Raza Shari’ah & Sufi School (RSS) kan gestudeerd worden voor Certified Professional in Shari’ah (CPS) door beginners voor basiskennis islam én voor de beroepen Moulvi/Imām en Alīm-e-Dīn. Alle lesmateriaal is al vertaald naar het Nederlands en kan de geïnteresseerde direct beginnen de opleiding te volgen zonder eerst Arabisch en Urdu te hebben geleerd.

CPS 2 hbo-niveau: modulen Moulvi/Imām (2 jaar)

Uloom al-Qur’ān, Usool Tafsir, Usool Hadith, Usool Fiqh, Fiqāh halāl en harām, Geschiedenis van de islam, Biografieën, Arabisch 2, Janāzāh, Talāq, Nikāh. De student bepaald zelf welke modulen in welke volgorde worden gevolgd.

Vrijstelling voor een module aanvragen

Aspirant studenten die denken de studiestof van een module al te beheersen kunnen een assessment aanvragen. Je vult dan de gevraagde informatie in waarna een mondeling gesprek volgt in de vorm van een examen dat 30 minuten duurt. Er is maar één kans om voor het assessment te slagen.

Opleidingsvorm

 • E-learning: zelfstudiestudie met contact en begeleiding op afstand via de groene Q&A-chat (rechtsonder op het scherm). Wij reageren binnen vijf werkdagen op uw bericht.

Examen

Het examen is online in de RSS Learning Management System. Dit examen bestaat uit meerkeuzevragen. In de studenteninformatie van deze module staat meer over de exameneisen vermeld.

Diploma

De student die voor alle CPS 2 modulen is geslaagd ontvangt het RSS-diploma Imam/Moulvi.

Toon meer

Wat wil je leren?

 • De Moulvi opleiding (CPS2) is een multidisciplinaire veelzijdige cursus in de islamitische wetenschappen die is ontworpen om bij een student alle kennis, vaardigheden en spirituele ontwikkeling te ontwikkelen die nodig is om de letter en geest van de islam te begrijpen, deze te beoefenen en te belichamen en de gemeenschap te leiden door een uitstekend voorbeeld te zijn.

Cursus inhoud

Usool Tafsir
De fundamentele principes van Heilige Qur'ān interpretatie verwijst in wezen naar de takken van kennis die nodig zijn om een nauwkeurige interpretatie van de Heilige Qur'ān teksten te bieden zoals Arabische grammatica en syntaxis, Arabische literatuur en Heilige Qur'ān wetenschappen ('Uloom al-Qur’ān). Usool at- Tafsir behandelt dus de feitelijke stapsgewijze methodologie van het interpreteren van de Heilige Qur'ān om ervoor te zorgen dat interpretaties niet alleen het resultaat zijn van menselijke grillen en fantasieën.

 • Studenteninformatie
  00:00
 • Studievaardigheden
  00:00
 • Les 1. Inleiding Tafsir wa at-tarjuma al-Qur’ān (exegese en vertaling van de Qur’ān)
  00:00
 • Les 2. Tafsir wetenschap
  00:00
 • Les 3. Heilige Qur’ān interpreteren
 • Les 4. Betekenis van het begrip vertaling van de Qur’ān
 • Les 5. Verschillende methoden van tafsir
 • Online Examen: meerkeuzevragen
Translate »
error: Content is protected !!