Cursus inhoud
Kennismaken met Learning Management System van RSS
0/1
Management en leidinggeven
Deze les is onderdeel van hoofdstuk 1 van onze HBO Nemas Middle Management cursus.
0/2
Kennismaken met LMS
Over les

Een Learning Management System (LMS) is een softwaretoepassing die helpt bij het beheren, documenteren, volgen, rapporteren, automatiseren en leveren van educatieve cursussen, trainingsprogramma’s of leer- en ontwikkelingsprogramma’s.

Een LMS wordt vaak ingezet als ondersteunend systeem van bedrijfsopleidingen, door de afdeling “Personeel en Organisatie” of humanresourcemanagement. Indien gekoppeld aan een systeem voor personeelsadministratie kan het gebruikmaken van de gegevens van medewerkers. Voordeel voor het management is dat het een overzicht geeft van het opleidingsniveau en de kosten van scholing en daarnaast een hulpmiddel is bij het inplannen van de middelen voor het volgen en geven van opleidingen. Ook kan een LMS soms uitgebreide rapportages opleveren, bijvoorbeeld over benutting van het opleidingsbudget van een organisatie of het verloop van opleidingstrajecten en certificering van medewerkers.

Binnen een universiteit kunnen de opleidingen voor de studenten in verschillende studierichtingen nauwkeurig worden gedefinieerd en gevolgd. Door studiekeuze en resultaten van studenten nauwgezet te volgen kan de universiteit haar onderwijspolitiek beïnvloeden en aanpassen.

Translate »
error: Content is protected !!