Islamitisch onderwijs wekt in een moslim de fundamenten van de islam. Islam is een manier van leven voor ons moslims, niet alleen een geloof. Om een ​​moslim te laten opgroeien en zijn leven op de islamitische manier te leven moet hij/zij de islam van jongs af aan leren en beoefenen.

Research professor versus lecture professor in het Amerikaanse onderwijs: wat zijn de verschillen?

Een carrière in de academische wereld kan zowel lonend als uitdagend zijn. Als je geïnteresseerd bent in het nastreven van een carrière in onderwijs en onderzoek, vraag je je misschien af wat het verschil is tussen een research professor (onderzoek professor) en een lecture professor (docent). In dit artikel bespreek ik de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee soorten professoren en geef ik informatie over wat je van elk type functie kunt verwachten.

 Wat is een research professor?

Een research professor is een onderwijs- en onderzoek professional in het hoger onderwijs die een terminale graad heeft in hun vakgebied. Research professoren voeren meestal onderzoek uit in hun interessegebied en geven ook les aan studenten hoger onderwijs en aan afgestudeerde studenten. Ze kunnen ook afgestudeerde studenten begeleiden die aan hun scripties of proefschriften werken. Research professoren hebben meestal een sterke toewijding aan hun onderzoek en ook aan het onderwijzen van de volgende generatie wetenschappers. Ze hebben vaak een breed scala aan kennis en zijn in staat om hun onderzoeksresultaten te delen met hun studenten in de klas.

 Wat is een lecture professor?

Lecture professoren geven meestal les aan zowel studenten als aan afgestudeerde studenten aan hogescholen en universiteiten. Ze ontwikkelen cursusmateriaal, zoals colleges, syllabi, opdrachten en examens. Ze doen ook onderzoek in hun vakgebied en publiceren hun bevindingen in wetenschappelijke tijdschriften. Lecture professoren zijn meestal gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, zoals Engelse literatuur of biologie. Sommige lecture professoren dienen ook als adviseurs voor studenten en helpen hen bij het kiezen van cursussen, het plannen van hun schema’s en het kiezen van een concentratie binnen hun major. Professoren hebben meestal een Ph.D. of andere terminale graad in hun vakgebied.

 Research professor versus lecture professor

Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen een research professor en een lecture professor.

 Taken

Een van de belangrijkste verschillen tussen een research professor en een lecture professor is het soort taken dat ze hebben. Een lecture professor geeft lessen, adviseert studenten en doet onderzoek om hun vakgebied te helpen verbeteren. Een research professor richt zich uitsluitend op onderzoek en laat de onderwijsverantwoordelijkheden vaak over aan andere lecture professoren. Research professoren besteden ook tijd aan het bewerken van onderzoek papers geschreven door studenten en afgestudeerde studenten, en het geven van feedback op proefschriftverklaringen en hypothesen.

 Functie-eisen

Om professor te worden, heb je ten minste een masterdiploma in je interessegebied nodig. Veel research professoren hebben echter ook een doctoraat. Naast hun cursussen moeten professoren ook een onderwijspracticum voltooien, wat hen de mogelijkheid biedt om ervaring op te doen met het leiden van lessen en het werken met studenten. Sommige hogescholen en universiteiten vereisen ook dat professoren een onderzoeksproject voltooien als onderdeel van hun taken.

Research professoren hebben meestal ook een doctoraat in hun interessegebied nodig. Ze moeten mogelijk ook postdoctoraal onderzoek voltooien voordat ze een carrière als research professor kunnen nastreven. Bovendien moeten research professoren vaak financiering voor hun projecten veiligstellen, zodat ze tijd kunnen besteden aan het schrijven van subsidievoorstellen. Zodra ze financiering hebben verkregen, besteden research professoren meestal het grootste deel van hun tijd aan het uitvoeren van onderzoek en het schrijven van papers over hun bevindingen.

 Werkomgeving

Research professoren werken meestal in een laboratorium, onderzoeksfaciliteit of instituut. Ze kunnen ook reizen om veldwerk uit te voeren, waarbij ze onderwerpen in hun natuurlijke omgeving observeren en ermee omgaan. Dit kan het reizen naar afgelegen locaties voor langere tijd omvatten. Lecture professoren werken meestal in een kantooromgeving, maar ze kunnen ook lessen geven op verschillende locaties op de campus. Sommige professoren kunnen extra verantwoordelijkheden hebben, zoals het adviseren van studenten of zitting nemen in commissies.

 Vaardigheden

Zowel research professor als lecture professor moeten uitstekende communicatieve vaardigheden hebben. Dit is belangrijk omdat ze allebei in staat moeten zijn om hun bevindingen op een duidelijke en beknopte manier te presenteren, of het nu aan hun studenten is of aan hun collega’s op academische conferenties. Ze moeten ook allebei goed kunnen schrijven, omdat ze hun hele carrière papers, artikelen en boeken zullen schrijven.

Organisatorische vaardigheden zijn belangrijk voor zowel research professor als lecture professor, omdat ze hun gegevens, experimenten en studenten moeten kunnen bijhouden. Research professor moet mogelijk meer georganiseerd zijn, omdat hij vaak aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt en alle details moeten kunnen bijhouden. Lecture professoren geven meestal een of twee masterclasses tegelijk, dus ze hoeven misschien niet zo georganiseerd te zijn als research professor.

Zowel research professor als lecture professor moeten kritisch denkvermogen hebben. Dit is belangrijk omdat ze in staat moeten zijn om gegevens te analyseren en met conclusies te komen die worden ondersteund door bewijsmateriaal. Ze moeten ook creatief kunnen denken wanneer ze experimenten ontwerpen of met nieuwe ideeën komen voor hun onderzoek. Het belangrijkste verschil tussen research professor en lecture professor is dat research professor zich richt op het uitvoeren van onderzoek, terwijl lecture professor zich richt op lesgeven. Daarom moeten research professoren onafhankelijk zijn.

 Salaris

Het gemiddelde salaris voor een research professor in Amerika is $ 106.000 per jaar, terwijl het gemiddelde salaris voor een lecture professor $ 93.000 per jaar is. Het gemiddelde salaris voor beide functies kan variëren, afhankelijk van het type instelling waar zij werken, hun ervaringsniveau en de locatie.

Translate »
error: Content is protected !!