Islamitisch onderwijs wekt in een moslim de fundamenten van de islam. Islam is een manier van leven voor ons moslims, niet alleen een geloof. Om een ​​moslim te laten opgroeien en zijn leven op de islamitische manier te leven moet hij/zij de islam van jongs af aan leren en beoefenen.

Research professor versus lecture professor in het Amerikaanse onderwijs: wat zijn de verschillen?

Een carrière in de academische wereld kan zowel lonend als uitdagend zijn. Als je geïnteresseerd bent in het nastreven van een carrière in onderwijs en onderzoek, vraag je je misschien af wat het verschil is tussen een research professor (onderzoek professor) en een lecture professor (docent). In dit artikel bespreek ik de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee soorten professoren en geef ik informatie over wat je van elk type functie kunt verwachten.

 Wat is een research professor?

Voor universiteiten is het houden van research professoren een manier om toe te voegen aan de reputatie en het kennislichaam van de universiteit, omdat de universiteit aandacht en interesse kan trekken wanneer deze werknemers onderzoeksresultaten publiceren.

Een research professor is een onderwijs- en onderzoek professional in het hoger onderwijs die een terminale graad heeft in hun vakgebied. Research professoren voeren meestal onderzoek uit in hun interessegebied en geven ook les aan studenten hoger onderwijs en aan afgestudeerde studenten. Ze kunnen ook afgestudeerde studenten begeleiden die aan hun scripties of proefschriften werken. Research professoren hebben meestal een sterke toewijding aan hun onderzoek en ook aan het onderwijzen van de volgende generatie wetenschappers. Ze hebben vaak een breed scala aan kennis en zijn in staat om hun onderzoeksresultaten te delen met hun studenten in de klas.

Dr. Mohamed Juzoef Tangali is sinds 2017 freelance professor aan de Pebble Hills University in Amerika en proefschriften van promovendi gereviewd en als supervisor begeleid. Nadat Mediena Business School (MBS) door CPION/Lloyds Register in Engeland namens CRKBO en de California University Foreign Credential Evaluation (CUFCE) was geaudit en gekwalificeerd werd het tot gelijkwaardig aan de Amerikaanse universiteiten gesteld. Dr. Tangali doet tevens wereldwijd onderzoek voor Stichting Noorani Islamic Research Institute als research professor op de doelstellingen van de stichting. MBS is geregistreerd bij de CUFCE en bij de CRKBO waar ook Nederlandse en buitenlandse universiteiten in staan geregistreerd.

Vervolgens heeft hij als research professor drie jaar lang wetenschappelijke artikelen van wetenschappers wereldwijd als peer-reviewer beoordeeld op kwaliteit voor publicatie in Journals van Scientifical Open Journals in Amerika. Het extract van deze Journals staan op de website tangali.net. Daarnaast is hij verbonden aan de Salta Group als freelance docent/examinator van (post)masteropleidingen. Bij de overheid heeft hij 15 jaar lang als manager en supervisor van beleidsonderzoeken leidinggegeven aan externe onderzoek consultants.

Om research professor te worden, moet iemand over het algemeen een doctoraat hebben en veel universiteiten geven de voorkeur aan kandidaten met postdoctorale ervaring. Onderzoekservaring is ook vereist door de meeste instellingen, omdat ze bewijs willen zien dat een potentiële onderzoeker de vaardigheden, ervaring en drive heeft om daadwerkelijk onderzoek te doen als hij wordt ingehuurd. Een geschiedenis van publicatie in academische en vakbladen kan ook een sterke eigenschap zijn voor een aanvrager, omdat het aangeeft dat hij of zij met succes studies heeft afgerond en opgeschreven. Kortom, een research professor moet een expert zijn in onderzoek.

Normaal gesproken zijn research professoren niet in vaste dienst van een instelling, maar freelancers.

Meestal zijn research professoren niet in vaste dienstverband en kunnen ze beperkte termijnen van twee tot drie jaar hebben. Kandidaten die tenure-track-posities willen zoeken, moeten solliciteren naar banen als onderwijzend professoren en zich een weg omhoog banen in de gelederen. Voor research professoren kan het gebrek aan vaste aanstelling een nadeel zijn, omdat het de werkzekerheid ondermijnt, maar het vermogen om onderzoek te doen zonder tijd te hoeven besteden aan onderwijs kan zeer worden gewaardeerd. Het gebrek aan vaste aanstelling kan ook een stimulans zijn om in veel verschillende omgevingen te werken, in plaats van dat een professor zich gebonden voelt aan dezelfde instelling.

In Angelsaksische landen en in België worden hbo-docenten ook professor genoemd.

 Wat is een lecture professor?

Lecture professoren geven meestal les aan zowel studenten als aan afgestudeerde studenten aan hogescholen en universiteiten. Ze ontwikkelen cursusmateriaal, zoals colleges, syllabi, opdrachten en examens. Ze doen ook onderzoek in hun vakgebied en publiceren hun bevindingen in wetenschappelijke tijdschriften. Lecture professoren zijn meestal gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, zoals Engelse literatuur of biologie. Sommige lecture professoren dienen ook als adviseurs voor studenten en helpen hen bij het kiezen van cursussen, het plannen van hun schema’s en het kiezen van een concentratie binnen hun major. Professoren hebben meestal een Ph.D. of andere terminale graad in hun vakgebied.

 Functie research professor versus lecture professor

Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen een research professor en een lecture professor.

 Taken

Een van de belangrijkste verschillen tussen een research professor en een lecture professor is het soort taken dat ze hebben. Een lecture professor geeft lessen, adviseert studenten en doet onderzoek om hun vakgebied te helpen verbeteren. Een research professor richt zich uitsluitend op onderzoek en laat de onderwijsverantwoordelijkheden vaak over aan andere lecture professoren. Research professoren besteden ook tijd aan het bewerken van onderzoek papers geschreven door studenten en afgestudeerde studenten, en het geven van feedback op proefschriftverklaringen en hypothesen.

 Functie-eisen

Om professor te worden, heb je ten minste een masterdiploma in je interessegebied nodig. Veel research professoren hebben echter ook een doctoraat. Naast hun cursussen moeten professoren ook een onderwijspracticum voltooien, wat hen de mogelijkheid biedt om ervaring op te doen met het leiden van lessen en het werken met studenten. Sommige hogescholen en universiteiten vereisen ook dat professoren een onderzoeksproject voltooien als onderdeel van hun taken.

Dr Mohamed Juzoef Tangali heeft zijn practicum in Nederland afgerond en verzilverd in Amerika.

Research professoren hebben meestal ook een doctoraat in hun interessegebied nodig. Ze moeten mogelijk ook postdoctoraal onderzoek voltooien voordat ze een carrière als research professor kunnen nastreven. Bovendien moeten research professoren vaak financiering voor hun projecten veiligstellen, zodat ze tijd kunnen besteden aan het schrijven van subsidievoorstellen. Zodra ze financiering hebben verkregen, besteden research professoren meestal het grootste deel van hun tijd aan het uitvoeren van onderzoek en het schrijven van papers over hun bevindingen.

 Werkomgeving

Research professoren werken meestal in een laboratorium, onderzoeksfaciliteit of instituut. Ze kunnen ook reizen om veldwerk uit te voeren, waarbij ze onderwerpen in hun natuurlijke omgeving observeren en ermee omgaan. Dit kan het reizen naar afgelegen locaties voor langere tijd omvatten. Lecture professoren werken meestal in een kantooromgeving, maar ze kunnen ook lessen geven op verschillende locaties op de campus. Sommige professoren kunnen extra verantwoordelijkheden hebben, zoals het adviseren van studenten of zitting nemen in commissies.

 Vaardigheden

Zowel research professor als lecture professor moeten uitstekende communicatieve vaardigheden hebben. Dit is belangrijk omdat ze allebei in staat moeten zijn om hun bevindingen op een duidelijke en beknopte manier te presenteren, of het nu aan hun studenten is of aan hun collega’s op academische conferenties. Ze moeten ook allebei goed kunnen schrijven, omdat ze hun hele carrière papers, artikelen en boeken zullen schrijven.

Organisatorische vaardigheden zijn belangrijk voor zowel research professor als lecture professor, omdat ze hun gegevens, experimenten en studenten moeten kunnen bijhouden. Research professor moet mogelijk meer georganiseerd zijn, omdat hij vaak aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt en alle details moeten kunnen bijhouden. Lecture professoren geven meestal een of twee masterclasses tegelijk, dus ze hoeven misschien niet zo georganiseerd te zijn als research professor.

Zowel research professor als lecture professor moeten kritisch denkvermogen hebben. Dit is belangrijk omdat ze in staat moeten zijn om gegevens te analyseren en met conclusies te komen die worden ondersteund door bewijsmateriaal. Ze moeten ook creatief kunnen denken wanneer ze experimenten ontwerpen of met nieuwe ideeën komen voor hun onderzoek. Het belangrijkste verschil tussen research professor en lecture professor is dat research professor zich richt op het uitvoeren van onderzoek, terwijl lecture professor zich richt op lesgeven. Daarom moeten research professoren onafhankelijk zijn.

 Salaris

Het gemiddelde salaris voor een research professor in Amerika is $ 106.000 per jaar, terwijl het gemiddelde salaris voor een lecture professor $ 93.000 per jaar is. Het gemiddelde salaris voor beide functies kan variëren, afhankelijk van het type instelling waar zij werken, hun ervaringsniveau en de locatie.

Soorten professoren in Amerika

Een hoogleraar is een academische titel die wordt verleend aan enkele van de meest gewaardeerde hoogleraren met een vaste aanstelling binnen een universiteit, School of afdeling. Deze vooraanstaande hoogleraren bekleden vaak bijzondere leerstoelen, wat wijst op hun uitzonderlijke bijdragen aan hun respectieve onderzoeksgebieden.

In de Verenigde Staten worden specifieke titels zoals ‘president’s professor’, ‘universiteitsprofessor’, ‘distinguished research professor’ en ‘distinguished teaching professor’ toegekend aan een selecte groep van topfaculteitsleden. Deze personen worden beschouwd als bijzonder invloedrijk in hun vakgebied. Sommige instellingen hebben ook meer formele titels, zoals M.I.T.’s ‘Institute Professor’, Yale University’s ‘Sterling Professor’  of  Duke University’s ‘James B. Duke Professor’.

Translate »
error: Content is protected !!