Islamitisch onderwijs wekt in een moslim de fundamenten van de islam. Islam is een manier van leven voor ons moslims, niet alleen een geloof. Om een ​​moslim te laten opgroeien en zijn leven op de islamitische manier te leven moet hij/zij de islam van jongs af aan leren en beoefenen.

Urdu Qaida

Categorieën: Algemeen

Over cursus

Bij Raza Shari’ah & Sufi School (RSS) kan gestudeerd worden voor Certified Professional in Shari’ah (CPS) door beginners voor basiskennis islam én voor de beroepen Moulvi/Imām en Alīm-e-Dīn. Alle lesmateriaal is al vertaald naar het Nederlands en kan de geïnteresseerde direct beginnen de opleiding te volgen zonder eerst Arabisch en Urdu te hebben geleerd.

CPS 3 hbo-niveau: modulen Alīm-e-Dīn (1,5 jaar)

Arabisch 3, Arabisch 4, Inleiding tasawwuf, Inleiding mantiq (logica), Inleiding falsafa (filosofie), Ikhtalāf-e-fuqaha, Juridische vaardigheden (fatwa methoden en technieken), Firqa’s, inleiding munāzara (debatteren), Urdu Qaida en Islamic business & finance.

Urdu Qaida

Modern Standard Urdu, een register van de Hindoestaanse taal, is de nationale taal, lingua-franca en is een van de twee officiële talen samen met het Engels in Pakistan en wordt gesproken in de hele wereld. De Urdu-taal is een lid van de Indo-Arische groep binnen de Indo-Europese taalfamilie.

Is de Urdu-taal hetzelfde als Hindi?

De Urdu-taal is nauw verwant aan het Hindi. Ze delen dezelfde Indo-Arische basis, zijn vergelijkbaar in fonologie en grammatica en zijn wederzijds begrijpelijk. Urdu bestaat uit woorden uit de talen Arabisch, Perzische en Engels net zoals de Nederlandse taal ook uit vreemde woorden bestaat.

Tijdinvestering: minimaal 1 uur per week voor lesvoorbereiding

Start en duur van deze module in Virtual Classroom

  • Deze cursus bestaat uit 12-wekelijkse lessen
  • Start en lestijd: dagelijks, lestijd in overleg
  • Studieboek is als download beschikbaar twee weken voor de start van de cursus.

Vrijstelling voor een module aanvragen

Aspirant studenten die denken de studiestof van een module al te beheersen kunnen een assessment aanvragen. Je vult dan de gevraagde informatie in waarna een mondeling gesprek volgt in de vorm van een examen dat 30 minuten duurt. Er is maar één kans om voor het assessment te slagen.

Examens

Het examen is mondeling in de Virtual Classroom.

Certificaat

Basiscursus Urdu lezen, spreken en begrijpen

Toon meer

Wat wil je leren?

  • Urdu alfabet, woorden en korte zinnen lezen, spreken en begrijpen. Dus geen voorkennis nodig van de Urdu taal.

Cursus inhoud

Urdu Qaida – basiskennis

  • Download het leerboek
    00:00
Translate »
error: Content is protected !!